Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Statens vegvesen har startet ryddingen av rv. 80 etter skredet onsdag morgen. Anslått åpning er i dag, torsdag, klokka 18.00.

Det er en stor ryddejobb som skal gjøres på rv. 80 ved Kistrand mellom Bodø og Fauske.  Åpningstidspunktet er derfor usikkert, og Statens vegvesen ber trafikanter om å følge med på oppdatert informasjon fra Veitrafikksentralen på 175.no. 

Se video her.

Skredkyndige har undersøkt skredområdet fra drone midt på dagen i dag.  

Vannmengden i bekkene har minsket kraftig. Der skredet løsnet, er terrenget drenert ut. Det er meldt noe nedbør de neste dagene, men ikke så mye at det skulle tilsi risiko for nye skred i dette området. 

Statens vegvesen har startet oppryddingen etter skredet ved Kistrand på rv. 80. Slik så det ut torsdag morgen.
Statens vegvesen har startet oppryddingen etter skredet ved Kistrand på rv. 80. Slik så det ut torsdag morgen. Foto: Dag Theodor Andreassen, Statens vegvesen

Har startet opprydningsarbeid 

Entreprenøren har startet opprydning forbi skredstedet.  

– Sikkerhet kommer først, derfor har vi måttet vente til været tillot en befaring av skredområdet fra lufta. Sørpeskredet er stort, og det har blant annet tatt med seg rekkverket ned over jernbanelinja. Det har også vært store mengder vann i området som skaper problemer. Veien åpner så snart den er klargjort og trygg, sier seksjonssjef Olav Korsaksel i Statens vegvesen.  

Vegvesenet samarbeider tett med Bane Nor om opprydding på jernbanelinja som også er stengt av sørpeskredet ved Kistrand.  

Dette er omkjøringsvegen

Frem til rv. 80 åpner, er det  omkjøringsmulighet langs fylkesveg 812 via Rognan, Misvær og Saltstraumen. Omkjøringsvegen er lang, og har lavere standard enn rv. 80.

Statens vegvesen oppfordrer derfor folk til å vurdere om de må ut og kjøre. Flere fylkesveger i Nordland er også stengt på grunn av skred og skredfare. 

Trafikantene kan følge med på 175.no for oppdatert trafikkinformasjon fra Vegtrafikksentralen. 

Aktuelt for fylke(r): Nordland