Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Statens vegvesen og BKK skyver nattarbeidet søndag kveld fra 19.00 til 21.00 for å løse helgetrafikken mot Bergen til det beste for trafikantene.

Den nye ordningen med nattarbeid på E16 som startet natt til onsdag denne uken ser ut til å ha løst de største trafikale utfordringene på E16 i Romslo- og Risnestunnelen.

– Vi vet jo at helgeutfarten er stor og vil ikke starte arbeidet før klokken 21.00 søndag kveld. Vi håper de fleste har kommet seg hjem innen dette tidspunktet, sier Olav B. Aga, teknisk saksbehandler arbeidsvarsling i Statens vegvesen.

Dette arbeidet pågår på E16

Det pågår mye arbeid på E16 der Vegvesenet og BKK koordinerer og samarbeider tett for at det skal minst mulig ulemper for trafikantene. Akkurat nå graver BKK sin entreprenør Mesta grøfter for ny strømkabel på E16 på strekningen fra Romslotunnelen til og med Risnestunnelen.

Dette arbeidet er en del av forberedelsene til byggestart for Fellesprosjektet Arna-Stanghelle. Nettselskapet BKK skal utføre en omfattende forsterkning av strømnettet mellom Arna og Dale slik at prosjektet får nok strøm til å kunne gjennomføre anleggsarbeidet.

På E16 fra Trengereid til Evanger pågår det en del tunneloppgraderingsarbeid for Statens vegvesen i følgende tunneler: Hærnestunnelen, Trollkonetunnelen, Hyvingstunnelen, Dalevågstunnelen og Dalseidtunnelen.

Søndag kveld vil det pågå arbeid i Trollkonetunellen. Det vil kjøres ledebil på strekningen mellom Bolstad og Dalseid. Det blir to biler som kjører og en ventetid på inntil 20 minutter frem til 22.00. 

Det pågår også noe mindre arbeid ved Vaksdal.

Mer informasjon og detaljer om arbeid på E16


www.175.no eller last ned appen "Vegvesen Trafikk" for å planlegge kjøreturen.

 

Aktuelt for fylke(r): Vestland