Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Utbedringene i E6 Nordbytunnelen blir mer omfattende enn ventet. Statens vegvesen oppfordrer de som kan, om å unngå å kjøre E6 gjennom Follo i neste uke.

— Det vil bli begrenset fremkommelighet i Nordbytunnelen i uken som kommer, så vi oppfordrer de som har mulighet til å ta hjemmekontor eller reise kollektivt, sier byggeleder Kai Gundersen i Statens vegvesen.

Det vil bli begrenset fremkommelighet i Nordbytunnelen i uken som kommer, så vi oppfordrer de som har mulighet til å ta hjemmekontor eller reise kollektivt. Foto: Statens vegvesen

Anbefalte ruter for de som ikke må kjøre E6:

  • E18 Vinterbro-Elvestad og rv. 120 Elvestad-Moss
  • Trafikk som ikke må gjennom Oslo, kan velge ferje Moss-Horten

Det vil fortsatt være tovegstrafikk i nordgående løp i neste uke.

Planlegger å åpne før helgen

Tunnelløpet var planlagt stengt i helga for å skifte ut en vegg som ble ødelagt i en trafikkulykke i fjor. Både veggene og taket i Nordbytunnelen består av betongelementer. For å bytte ut en vegg, var det også nødvendig å demontere to takelementer, som det viser seg at også må erstattes.

- Nytt tak i betong er ikke hyllevare og må armeres og støpes på stedet. Det tar tid og krever at vi har plass og kan jobbe uforstyrret uten trafikk i tunnelen, sier Kai Gundersen. Vi skal jobbe så fort vi kan, men dette er arbeid som tar tid. Derfor regner vi med at sydgående løp vil være stengt frem til helgen. Vi beklager ulempene det får for trafikantene, avslutter han.

Kontaktperson i Statens vegvesen:

Byggeleder Kai Gundersen, telefon 901 74 483