Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Det er ventet sterk vind og store snømengder på Vestlandet og Sørlandet fra og med torsdag ettermiddag. Været vil fortsette mot kvelden og natt til fredag.

- Sjekk trafikkmeldingene for området du skal ferdes i før du legger ut på tur, råder Nils Karbø leder av trafikkstyring og beredskap i Statens vegvesen. Veger kan bli stengt og fremkommeligheten begrenset. Beregn ekstra tid og vær tålmodig.

Vinden er på vei. Ørsta torsdag morgen. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune

Sterk vind og skredfare på Vestlandet og mye nedbør i sør

For Rogaland og indre strøk av Vestland fylke vil det være kombinasjonen av vind, sludd og snø som skaper vanskelige kjøreforhold. Fjelloverganger og skredutsatte strekninger kan bli stengt på kort varsel, og fare for skred kan føre til stengte veier.

På Sunnmøre er det den sterke vinden som er utfordringen. Den gir økt fare for snøskred i utsatte områder. Dette kan føre til stengte veier. Sterk vind kombinert med snø kan også gi vanskelige kjøreforhold.

I Agder og Telemark er det meldt store mengder med snø fra torsdag ettermiddag. Dette gir krevende føre og kjøreforhold.

- Vi har alt tilgjengelig mannskap ute for å sikre, rydde og strø. Vi ber trafikantene om å ta det med ro og vise hensyn til brøytemannskapene. De er ute og jobber for at du skal komme deg trygt frem, sier Nils Karbø.

Følg med på vegvesen.no/trafikk for oppdateringer om vær og føre dit du skal.

Med appen «Vegvesen trafikk» kan du få trafikkmeldinger for ditt område rett i lomma.

Og her kan du abonnere på sms-varsling for fjelloverganger og værutsatte veier: www.vegvesen.no/trafikkinformasjon/reiseinformasjon/sms-varsling/