Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Denne uka startet vedlikeholdsarbeidene på Krogstadåen bru, cirka 3 kilometer øst for Gudå.

Brua, som er 8,5 meter lang, ble bygd i 1952 og er av typen bjelkebru.

Bilde av brua.
Foto: Statens vegvesen.

Dette skal gjøres

– Vi skal skifte ut kantdrager på begge sidene og montere nytt rekkverk. I tillegg skal vi legge ny membran og asfalt på brua. Vi venter med å gjøre dette til arbeidet med kantdragerne er ferdig på begge sider, sier byggeleder Håkon Ødegård Alstad i divisjon Drift og vedlikehold i Statens vegvesen. 

Det blir enveisregulering av trafikken i anleggsperioden, som kan medføre noe forsinkelser.

Forlenger levetiden

Statens vegvesen forventer en anleggstid på cirka 6 uker, men dette vet vi mer nøyaktig når gammel betong er fjernet og vi ser tilstanden på armeringsjernene som er der i dag. Andre arbeider kan bli gjort på brua om det blir behov for det.

– Når vi renoverer eldre konstruksjoner forlenger vi levetiden. Om vi lar konstruksjoner forfalle, må vi bygge nytt, og det er dårlig samfunnsøkonomi, sier byggeleder Håkon Ødegård Alstad i divisjon Drift og vedlikehold i Statens vegvesen.

Sikkerheten først

– Vi understreker at brua er trygg både før og under arbeidene. Det er veldig viktig at skilting og trafikkregulering blir respektert i anleggsperioden. Sikkerheten for trafikantene og de som arbeider med brua må komme først, understreker Alstad.

Kartplassering av hvor arbeidene forgår.
Kart: Google Maps
Aktuelt for fylke(r): Trøndelag