Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Statens vegvesen skifter ut kantstein i fire av- og påkjøringer på E134 Raglamyr ved Haugesund.

Arbeidene starter onsdag denne uken.

– Buss i rute og utrykningskjøretøy får kjøre som vanlig. Annen trafikk styrer vi om neste kryss et kort stykke unna. Det vil til enhver tid være trafikkdirigenter i berørte kryss, sier byggeleder Einar Stange i Statens vegvesen.

Statens vegvesen skifter ut kantstein på E134 Raglamyr ved Haugesund. Illustrasjon: Statens vegvesen
Statens vegvesen skifter ut kantstein på E134 Raglamyr ved Haugesund. Illustrasjon: Statens vegvesen

Fri ferdsel når mulig

Arbeidstiden blir 07.00 – 17.00, mandag til fredag. Hver trafikkøy tar tre dager å ordne. Det vil si at arbeidet totalt tar 12 dager.

– Når det ikke er arbeid, blir det fri ferdsel. Dette for å minimere ulempene for trafikantene, presiserer Stange.

Statens vegvesen har forståelse for at vegarbeid kan være krevende for trafikantene, men da er det viktig å minne om at vi gjør dette nettopp for dem, for at vegen skal være trygg og framkommelig også i fremtiden.

– Noe av det fineste du kan gjøre

Arbeidet Statens vegvesen gjør på Raglamyr, går rett inn i kjernen på det drift og vedlikehold av riks- og europavegnettet handler om.

– Drift er å holde vegen åpen i dag, vedlikehold er å sørge for at vi klarer det i morgen. Det handler om å ta vare på det vi har, noe som er noe av det fineste du kan gjøre både for samfunnet og klimaet. Dette er prosjekter som hver for seg kanskje ikke utgjør så mye, men som i sum har stor betydning for hverdagen til folk, sikkerheten på vegene og konkurransekraften for næringslivet. Det å skifte ut kantstein når det er nødvendig, er en viktig del av Statens vegvesens samfunnsansvar, avslutter Stange.

Kontaktperson: Einar Stange, e-post einar.stange@vegvesen.no, telefon 90596436

Aktuelt for fylke(r): Rogaland