Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

E18 Bjørnsvikbrua i Bærum kommune stenges i retning Drammen fra klokken 15:00 lørdag 3. juni til klokken 12:00 søndag 4. juni.

Den siste tiden har det blitt gjort omfattende vedlikehold og forsterkningsarbeider for Bjørnsvikbrua. Brua som består av to separate konstruksjoner, en for hver kjøreretning, ble åpnet i 1968.

Illustrasjonsbilde som viser arbeidene som pågår. Tatt fra siden/bakkenivå. Foto: Statens vegvesen.
Illustrasjonsbilde fra arbeidene. Foto: Statens vegvesen.

Skal koble ny pilar til brudekket

– Brua må stenges fordi vi skal koble ny pilar til brudekket, og dette er ikke et arbeid som vi kan gjennomføre med trafikk på brua. I tillegg er vi avhengig av en stenging med denne varigheten for nødvendig herding av betongen. Sikkerheten må komme først, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord.

Hvis alt går som planlagt vil det bli nødvendig med en tilsvarende stenging i motsatt retning i neste uke. Dette vil det bli informert om når arbeidene i helga er gjennomført og tidslinje for denne arbeidsoperasjonen er avklart.

Trafikk i begge kjøreretninger vil gå over brua til Oslo

Bjørnsvikbrua i retning Drammen vil bli sperret for trafikk mens disse arbeidsoperasjonene pågår, og trafikken i begge retninger vil i stengningsperioden gå over brua i retning Oslo.

Påkjøringsrampen fra E16 retning Drammen vil også bli stengt. Omkjøring vil bli skiltet.

Unngå å bruke strekningen om du ikke må

– Vi beklager ulempene stengingen medfører for trafikantene, men dette er helt nødvendig arbeid som vil forlenge bruas levetid. Det vil bli redusert framkommelighet og det er fare for kø, sier Eiterjord.

Han oppfordrer til at trafikanter bør unngå å bruke strekningen hvis de ikke må under stengingen. De som må bruke strekningen under stengingen bør beregne god tid.

– Vi prøver alltid å unngå trafikkbegrensninger når det er stor trafikk, men arbeid på en så trafikkert strekning vil alltid få konsekvenser for trafikantene.

Kart som viser bruas plassering.
Kart: Statens vegvesen

Følg med på trafikkinformasjon

Statens vegvesen oppfordrer til å følge med på vegvesen.no for oppdatert trafikkinformasjon eller Vegvesenets trafikk-app:

Aktuelt for fylke(r): Viken