Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Onsdag ble kundeserviceprisen for 2023 delt ut under Kundeservicedagene. Statens vegvesen er blant topp tre i klassen «Offentlig sektor»

–  Det er veldig hyggelig og inspirerende at innsatsen våre ansatte legger ned i å svare kunder på epost, chat eller telefon gir så gode resultater, sier Bodil Rønning Dreyer, direktør for Trafikant og kjøretøy. Vinner i klassen offentlig sektor ble Sykehuspartner, som leverer støttetjenester til spesialisthelsetjenesten.

40 000 spurte kunder

Norsk Kundeserviceindeks spør hvert år om lag 40 000 kunder om de har vært i kontakt med kundeservice fra en offentlig eller privat aktør.

Bodil Rønning Dreyer
Bodil Rønning Dreyer, direktør Trafikant og kjøretøy, Statens vegvesen. Foto: Knut Opeide

–  Prisen blir delt ut på bakgrunn av tilbakemeldinger fra reelle kunder som har benyttet tjenestene våre. Norsk Kundeserviceindeks har derfor et solid grunnlag for vurderingene som blir gjort, forteller Bodil Rønning Dreyer.

Norsk Kundeserviceindeks måler kundenes tilfredshet med ventetid, serviceinnstilling, kompetanse, chatbot, andel kunder som har fått hjelp til å løse saken selv og mye mer.

620 000 henvendelser

– Statens vegvesen treffer en stor del av befolkningen. Alle som har førerkort eller eier et kjøretøy må forholde seg til oss. Svært mange bruker nå våre digitale selvbetjeningsløsninger, men vi har fortsatt nesten 620 000 telefonhenvendelser til kundesenteret vårt hvert år.

- I tillegg til å være en serviceetat der kundene våre får utført nødvendige tjenester, forvalter vi også et regelverk for førerkort og kjøretøy. Derfor er jeg svært fornøyd med at vi får så gode resultater, sier Bodil Rønning Dreyer.