Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Forberedelsene for asfalteringen av strekningen E6 Biri-Lillehammer startet 7. mai med planfresing. Selve oppstarten av asfalteringen utsettes til uke 24.

Dette betyr at arbeidene sluttføres i uke 28, som betyr en forskyvning av avslutningen av arbeidene med tre uker. Utsettelsen skyldes at det må produseres opp hardere stein til asfalten.

Illustrasjonsbilde av asfaltering om kveld/natt: Bård Asle Nordbø / Statens vegvesen.
Illustrasjonsbilde: Bård Asle Nordbø / Statens vegvesen.

E6 åpen som vanlig uke 23 og 24 – med ett unntak

Med unntak av nattestenging for legging av prøvedekke fra klokken 22:00 torsdag 1. juni til klokken 06:00 fredag 2. juni, blir veien åpen som vanlig på kvelds- og nattestid i uke 22 og uke 23.

Arbeidsintervallene ved oppstart av asfaltarbeidene blir som tidligere kunngjort med at arbeidene starter søndags kveld og avsluttes fredags morgen. Det blir nattestengt på strekningen mellom kl. 22:00 og 06:00 disse dagene.  

Vi presiserer at veien blir åpen for ordinær trafikk mellom klokken 06:00 og 22:00 mandag til torsdag når arbeidene starter i uke 24, og det blir ikke nattestenging natt til lørdager eller søndager.

Omkjøring ved nattestenging blir via fylkesveg 2538. Modulvogntog må kjøre om fylkesveg 213.

Beklager ulempene og utsettelsen

Vi ber om at trafikantene planlegger i henhold til arbeidsavviklingen og benytter omkjøringsalternativene. Statens vegvesen unngår å legge asfalteringsarbeid på dagtid, slik at det blir minst mulig belastning for trafikken. Vi beklager ulempene arbeidene medfører og denne utsettelsen.

Vi oppfordrer til å følge med på vegvesen.no for oppdatert trafikkinformasjon eller Vegvesenets trafikk-app:

Mer informasjon om asfaltsesongen 2023:

Aktuelt for fylke(r): Innlandet