Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

E18 Bjørnsvikbrua i Bærum kommune stenges som tidligere varslet i retning Oslo fra klokken 15:00 lørdag 10. juni til klokken 12:00 søndag 11. juni.

Tilsvarende arbeidsoperasjon ble gjort i retning Drammen 3. og 4. juni: 

Stenger E18 Bjørnsvikbrua retning Drammen 3. til 4. juni | Statens vegvesen (ntb.no)

Bilde av arbeidene som skjer under brua.
Illustrasjonsbilde av arbeidene på brua. Foto: Statens vegvesen.

Den siste tiden har det blitt gjort omfattende vedlikehold og forsterkningsarbeider for Bjørnsvikbrua. Brua som består av to separate konstruksjoner, en for hver kjøreretning, ble åpnet i 1968. 

Statens vegvesen stenger brua i retning Drammen fordi vi skal koble ny pilar til brudekket, og dette er ikke et arbeid som vi kan gjennomføre med trafikk på brua. Stengingen må i tillegg ha en slik varighet for å sikre nødvendig herding av betongen. 
 
Bjørnsvikbrua i retning Oslo vil bli sperret for trafikk mens disse arbeidsoperasjonene pågår, og trafikken i begge retninger vil i stengningsperioden gå over brua i retning Drammen. Avkjøringsrampe mot Sandvika/E16 blir stengt. Omkjøring vil bli skiltet.  

Statens vegvesen beklager ulempene stengingen medfører for trafikantene, men dette er helt nødvendig arbeid. Det vil bli redusert framkommelighet og det er fare for kø. 

Vi oppfordrer trafikanter til å unngå å bruke strekningen hvis de ikke må under stengingen. De som må bruke strekningen under stengingen bør beregne god tid. 
 
Arbeid på en så trafikkert strekning vil alltid få konsekvenser for trafikantene. 

Statens vegvesen oppfordrer til å følge med på vegvesen.no for oppdatert trafikkinformasjon eller Vegvesenets trafikk-app: 

Aktuelt for fylke(r): Viken