Det betyr manuell dirigering over brua i ett kjørefelt nattestid fra søndag 11. juni til torsdag 15. juni fra kl. 22:00 til kl. 06:00.

Funna bru ble bygget i 1957. Den er av type bjelkebru og er 17,5 meter lang med ett spenn.

E14 Funna bru. Bilde viser at asfalt er frest vekk, ny kantdrager og nytt rekkverk er på plass. Foto: Statens vegvesen.
E14 Funna bru. Bilde viser at asfalt er frest vekk, ny kantdrager og nytt rekkverk er på plass. Foto: Statens vegvesen.

Dette skal gjøres 

– Arbeidet vi skal gjøre er å reparere bruplaten, det skal legges fuktisolering/membran og det skal asfalteres. I og med det skal asfaltereres må vi også senke tilstøtende vei for å få en fin overgang. Tidligere har brua fått ny kantdrager og nytt rekkverk ble montert desember 2022. På grunn av årstiden har vi ikke kunnet avslutte arbeidene på brua med asfaltering før nå. Asfalten ble frest vekk i desember 2022. Vi beklager at dette har tatt tid, sier byggeleder for arbeidene Håkon Ødegård Alstad. 
 
Hovedentreprenør er Consolvo, med Veidekke, Meråker Betong, AV-Nor og Trøndelag Freseservice som underentreprenører.

Kart som angir bruas plassering. Kart: Statens vegvesen.
Kart som angir bruas plassering. Kart: Statens vegvesen.

Trafikkavvikling 

– Vi må stenge ett felt for å gjennomføre disse arbeidene. Det blir da manuell dirigeringUtenom angitt arbeidstid så vil trafikken gå som normalt, men med forvarsling av humpete vegbane. Fredag 16. juni vil det være delvis manuell dirigering på dagtid på grunn av de avsluttende asfalteringsarbeidene, sier Alstad. 
 
– Vi beklager ulempene stengingen medfører for trafikantene, men dette er helt nødvendig arbeid som vil forlenge bruas levetid, presiserer han. 

Vis hensyn 

– Det er viktig at trafikanter tar hensyn til dirigenter og arbeidere, følger anvisningene og er oppmerksomme på dette arbeidet. Sikkerheten for trafikantene og de som arbeider er det aller viktigste, understreker Ødegård Alstad. 

Følg med på trafikkinformasjon 

Statens vegvesen oppfordrer til å følge med på vegvesen.no for oppdatert trafikkinformasjon eller Vegvesenets trafikk-app: 

Aktuelt for fylke(r): Trøndelag