Statens vegvesen vedlikeholder vegmerking på store deler av Østlandet i sommer.

Arbeidene pågår hele sommeren Buskerud, Asker, Bærum, Oslo, Follo, Nedre Romerike og Østfold, opplyser prosjektleder Jon Gulland i Statens vegvesen.

Statens vegvesen skal vedlikeholde vegmerking på store deler av Østlandet hele sommeren. Illustrasjonsfoto: Statens vegvesen
Statens vegvesen skal vedlikeholde vegmerking på store deler av Østlandet hele sommeren. Illustrasjonsfoto: Statens vegvesen

– Respekter skilt, sett ned farten

– Alle trafikanter bes å respektere skiltingen og senke farten i anleggsområder. Husk at de som jobber på og langs vegen gjør en jobb for trafikantene, for at vegen fortsatt skal være trygg. Trafikksikkerhet er viktig ikke bare for trafikantene, men også for de som jobber langs vegen, understreker han.

Drift er å holde vegen åpen i dag, vedlikehold er å sørge for at vi klarer det i morgen. God og tydelig vegmerking er en viktig del av dette.

Bruk og slitasje

Alt som brukes, det slites. Også vegmerking tæres av vær og vind.

Når vegmerkingen skal vedlikeholdes, så kommer vi ikke utenom at det får vi konsekvenser for trafikantene i form av venting. 

– VI har forståelse for at slikt vegarbeid kan være krevende for trafikantene, men da er det viktig å minne om at vi gjør dette nettopp for dem. Og husk at også de som gjør jobben, skal hjem til noen, avslutter Gulland.

Slik holder du deg oppdatert

For å være oppdatert på hvor det er vegarbeid og eventuelt trafikkdirigering, oppfordrer Statens vegvesen som alltid trafikantene til å bruke en av gjentatte muligheter for å få informasjon om trafikken i sanntid:

Enten ved å sjekke 175.no, vår nye app Veivesen trafikk, sms-varsler eller digitale informasjonsskilt.

Det har aldri vært gjentatte muligheter til å få oppdatert informasjon om trafikken enn i dag. Videre anbefaler vi trafikantene å beregne ekstra tid.