Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Mandag 10. juli starter Statens vegvesen med arbeid i Nordkapptunnelen på E69. Tunnelen skal sikres mot løse steiner og frostproblemer.

Bilde av Nordkapptunnelen.
Nå blir det vedlikeholdsarbeid i Nordkapptunnelen. Foto: Statens vegvesen

Ett kjørefelt blir stengt mens arbeidet i tunnelen pågår. Det blir manuell dirigering, og ledebilkjøring gjennom hele tunnelen. Trafikantene må være forberedt på litt ventetid.

Tunnelvedlikeholdet skal gjøres på dagtid mellom klokka 07.00 og 19.30. Resten av døgnet går trafikken som normalt. Arbeidet vil pågå i ei til to uker framover.

– Vi skal gjøre det vi kaller enkel rensk, det vil si at vi sjekker tunneltak og vegger for løse steiner. Dette arbeidet gjøres med jevne mellomrom i alle lignende tunneler. Nordkapptunnelen har en utfordrende geologi, så der følger vi ekstra godt med, sier byggeleder Jon Einar Strige i Statens vegvesen.

Frost- og vannsikring etter sommeren

Til høsten blir det en større jobb med frost- og vannsikring i Nordkapptunnelen. Statens vegvesen ønsker å gjøre dette arbeidet før vinteren kommer, men venter til etter den travleste turistsesongen. Denne jobben kan komme til å medføre nattestenging, med gjennomslipp til faste tidspunkt.

– Vi planlegger å starte arbeidet med frost- og vannsikring i begynnelsen av september, sier Jon Einar Strige.

Det er Visinor Fjell AS som utfører arbeidet i Nordkapptunnelen på oppdrag fra Statens vegvesen.

Aktuelt for fylke(r): Troms og Finnmark