Riksveg 3 gjennom Østerdalen er nå åpen, men flere av de andre hovedforbindelsene i Sør- Norge er fortsatt stengt.

- Vi forstår at folk er frustrerte og gjerne vil ha svar på når vegene kan åpnes igjen. Vi må belage oss på at det vil ta tid. Det sier avdelingsdirektør Cato Løkken i Statens vegvesen torsdag ettermiddag om ekstremværet Hans.

E6 ved Sør - Fron. Foto: Asbjørn Stensrud, Statens vegvesen

Vi åpner vegene så snart det er forsvarlig og mulig. Dessverre er det vanskelig å gi god informasjon om når dette vil skje, legger han til.

– Enkelte stengte veger har det ikke engang vært forsvarlig å inspisere ordentlig. Vi må vurdere risikoen konkret for hver enkelt strekning. Mange steder står vi også overfor et krevende og omfattende opprydnings- og reparasjonsarbeid, utdyper han.

– Både Statens vegvesen og entreprenørene våre står klare til å sette i gang arbeidet for å åpne vegene – så snart dette er trygt og mulig, avslutter Cato Løkken.

Slik er vegstatusen fredag morgen:

Fredag morgen er disse hovedveiene stengt: 

  • E6 mellom Dombås og Oppdal
  • E6 mellom Nord-Fron og Sør-Fron
  • Rv 7 mellom Hønefoss og Geilo (veien er åpen mellom Hønefoss og Gol for biler under 7,5 tonn)
  • E16 i Bagn 
  • Rv 15 Ottadalen
  • E134 mellom Mjøndalen og Hokksund

Over 100 veier i Sør-Norge er stengt. Flesteparten er fylkesveier. 

Respekter sperringer

Vegsperringer settes opp for å ivareta trafikantenes sikkerhet. Det er viktig at disse respekteres og at man ikke tar seg forbi og inn på stengt veg.

Begrensninger på omkjøringsveier

Vær obs på at aktuelle omkjøringsveigr kan ha begrensninger. Mange fylkesveger tåler ikke tyngre kjøretøy. Det er viktig å sjekke eventuelle begrensninger før du kjører.

Søk informasjon før du kjører

Situasjonen endrer seg raskt. Søk oppdatert informasjon hvis du må kjøre i de berørte områdene. Begrens kjøringen til det helt nødvendige.

Kilder til informasjon om situasjonen på vegene: