«Hans» har skapt utfordringer for asfaltering av E6 sør for Lillehammer. For å bli ferdig i tide, starter asfalteringen tidligere på kvelden.

Ekstremværet «Hans» gjorde det umulig å legge asfalt som planlagt. For å få arbeidet ferdig innen uke 36, må vi utvide arbeidstiden for når det asfalteres.

  • Mandag til torsdag kl. 18.00-06.00
  • Fredagskveld kl. 21.00-06.00
  • Søndagskveld kl. 21.00-06.00

– Vi er dessverre nødt til å utvide arbeidstiden for asfaltlegging. Arbeidet starter førstkommende søndag kl. 21.00 og fra mandag vil asfalteringen starte kl. 18.00. Begrunnelsen for dette er at fylkesvegen vi bruker som omkjøringsveg, blir stengt i uke 36 i forbindelse med omlegging av vann og avløp, forklarer Morten Holen, byggeleder i Statens vegvesen.

Asfaltarbeidet pågår om natta når trafikken er lav og færre trafikanter blir berørt av arbeidet.

– Det er nå mindre trafikk i området enn tidligere i sommer. Det er også en anledning til å ta igjen forsinkelsen etter «Hans».

Mens E6 er stengt for asfaltering, er det skiltet omkjøring via Biristrand på fylkesveg 2538. Modulvogntog må kjøre fylkesveg 213 på østsida av Mjøsa.

Oppdaterte trafikkmeldinger finner du på vegvesen.no/trafikk eller på Vegvesen trafikk-appen

Asfalteringen av E6 Biri-Vingrom starter opp igjen etter "Hans", men nå starter arbeidet litt tidligere på kvelden. Foto: Morten Amund Holen, Statens vegvesen
Aktuelt for fylke(r): Innlandet