Lørdag morgen åpnet rv. 7 igjen etter å ha vært stengt flere steder denne uken. Men fortsatt er det mange stengte veier.

Rv. 4 gjennom Gjøvik er stengt ved Mustadlokket. Foto: Anders Sveen, Statens vegvesen

Rv. 7 er åpen nå med omkjøringsvei gjennom Gol og ved Nesbyen, sier Cato Løkken i Statens vegvesen. Øst-vestforbindelsen er derfor åpen igjen for alle, bortsett fra for modulvogntog, sier han.

Planlegger å åpne E6 i ettermiddag

E6 gjennom Gudbrandsdalen har vært stengt i mange dager nå. I ettermiddag planlegger Vegvesenet å åpne E6 igjen. Det blir omkjøringsveier gjennom Fåvang og gjennom Sør Fron til Vinstra. E6 Hjerkinn Oppdal åpner ikke i ettermiddag.

Vannet trekker seg tilbake flere steder

Vannet trekker seg tilbake flere steder og det jobbes dag og natt for å åpne veiene igjen. Men det er omfattende skader som kan være vanskelige å se.

- Nå skal veien tørke opp, og så kan vi få geologer ut for å sjekke status før vi kan åpne veiene igjen, sier Cato Løkken. Det kan være skjulte skader som bare fagfolk kan se. Vi må nok vente til neste uke før vi har oversikten over skadeomfanget.

Disse veiene er åpne igjen siste døgn:

  • E16 gjennom Innlandet
  • 15 er åpen med redusert fremkommelighet

Disse veiene er stengt:

  • E6 mellom Hjerkinn og Oppdal
  • E6 mellom Øyer og Vinstra
  • E6 mellom Nord-Fron og Sør-Fron
  • E134 mellom Mjøndalen og Hokksund
  • E16 ved Sperillen
  • 4 gjennom Gjøvik (Mustadlokket)

Respekter sperringer og de som arbeider på veiene

Mange kommer i høy hastighet inn mot de stengte områdene. Dette setter arbeidernes liv og helse i fare.

- Jeg vil innstendig be om at folk respekterer alle de som arbeider for å åpne veiene igjen, sier Cato Løkken i Statens vegvesen. Vi opplever litt for ofte at folk kommer i stor fart inn mot sperringene og setter folkene våre i fare.

Søk informasjon før du kjører

Situasjonen endrer seg raskt. Søk oppdatert informasjon hvis du må kjøre i de berørte områdene. Begrens kjøringen til det helt nødvendige.

Kilder til informasjon om situasjonen på vegene: