7293 busspassasjerer ble kontrollert for bruk av belte i buss da Statens vegvesen gjennomførte landsdekkende kontroller sist uke.

Med kontrollene våre får vi minnet folk på hvor viktig bruk av belte er – også i buss – og samtidig gitt viktig informasjon om hvor stort skadepotensialet kan være ved en ulykke.

Taraldrud kontrollstasjon
Belte i buss kontroll ved Taraldrud kontrollstasjon.

Flest kontrollert i Vestland

Totalt var det 7293 passasjerer som ble kontrollert i hele landet. Av disse var det 354 som satt uten belte.

Flest passasjerer ble kontrollert i Vestland fylke med 1562 kontrollerte, deretter Viken fylke med 1044 tett etterfulgt av Agder med 1033.

 – Målet vårt er at flest mulig skal bli mer bevisste på beltebruk også i buss, og vi ønsker at det blir til en god vane, på lik linje som å bruke belte i bilen. Enhver økning av beltebruken ut over dagens nivå er positivt, sier prosjektleder Ingvild Ryengen-Bjerke i Statens vegvesen.

Belte i buss livredder nummer én

- Fester du beltet på deg selv, bidrar du også til økt sikkerhet for de andre på bussen! Du blir som et prosjektil dersom du sitter usikret i en buss uten belte, og det skjer et uhell.

Å bruke belte i buss er en gratis forsikring som ALLE bør benytte seg av, sier Bodil Rønning Dreyer, Direktør for divisjon Trafikant- og kjøretøy i Statens vegvesen.

Videre er også bussnæringen delaktige i dette arbeidet, noe som er et svært viktig og positivt samarbeid, sier Ryengen-Bjerke.

Ny kampanjefilm

Etter at kontrolluken nå er ferdig fortsetter fokuset videre i digitale medier med en helt ny kampanjefilm som er inspirert av filmklassikeren Karate Kid.

– Med denne filmen har vi forsøkt å skape vår egen svart-belte-helt, og fortelle historien om reisen fra belteløs til svart belte, derav navnet «Svart belte i buss». Vi håper å ha skapt en minneverdig historie som viktigst av alt fører til at flere bruker svart belte i buss, avslutter Ryengen-Bjerke.

Følg Bilbelteløftet på Facebook - https://www.facebook.com/bilbelteloftet og hovedsiden vår https://www.facebook.com/statensvegvesen

Se også filmen på vegvesen.no/belteibuss

Kontaktperson:

Senior Kommunikasjonsrådgiver og Prosjektleder for Belte i buss, Ingvild Ryengen-Bjerke, Statens vegvesen Vegdirektoratet, Telefon: 920 15 233