Statens vegvesen inviterer til webinar om erfaringer fra ekstremværet Hans og hvordan vi kan holde oversikt over trafikksituasjonen ved større hendelser.

Illustrasjon viser kvinne foran pc.
Statens vegvesen jobber stadig med å utvikle trafikkinformasjonstjenestene. Foto: Statens vegvesen Colourbox.com

Webinaret avholdes torsdag 28. september kl. 12.00 til 13.00. Meld deg på her

Mange veier ble stengt som følge av ekstremværet. Ødeleggelsene var store, og det var krevende å ha oversikt over situasjonen. Statens vegvesen har fått tilbakemeldinger om at det var utfordrende å ha oversikt over hvor en kunne kjøre.

Utvikler trafikkinformasjonstjenester

– Det tar vi på alvor. Vi jobber stadig med å forbedre trafikkinformasjonstjenestene våre. På webinaret ønsker vi å utveksle erfaringer, få innspill og presentere utviklingsarbeidet vårt, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.

– God trafikkinformasjon gir en enklere reisehverdag - også under ekstreme hendelser som Hans.

Målgruppen for webinaret er fylkeskommuner, kommuner, entreprenører, transportnæring, media, nødetater og andre beredskapsaktører, og andre som er avhengig av oversikt over trafikksituasjonen.

Webinaret tas opp - du kan se det senere

Har du ikke anledning til å delta på webinaret? Vi anbefaler likevel at du melder deg på. Webinaret tas opp og du vil få tilsendt lenke til opptaket, slik at du kan se det når det passer for deg.

PROGRAM

Statens vegvesens beredskap og erfaringer fra ekstremværet Hans
v/ vegdirektør Ingrid Dahl Hovland og direktør Erlend Aakre 

Statens vegvesens arbeid med kundeorientering og tjenester for trafikkinformasjon
v/ fagdirektør Jacob Trondsen og produkteier Frode Kvam, Statens vegvesen 

Slik jobber NRK Trafikk ved større hendelser
v/ journalist Jørgen Aune Hagen

Innlandet fylkeskommunes og Norges Lastebileier-Forbunds erfaringer og behov ved neste hendelse.
Panelsamtale v/ samferdselssjef Aud M. Riseng, Innlandet fylkeskommune, og regionsjef Guttorm Tysnes, Norges Lastebileier-Forbund, og produktområdeleder Jon Henning Prestegarden, Statens vegvesen

Spørsmål og innspill

Bildet viser fra venstre vegdirektør Ingrid Dahl Hovland, direktør Erlend Aakre, regionsjef Guttorm Tysnes, samferdselssjef Aud M. Riseng og journalist Jørgen Aune Hagen.
Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland, direktør Erlend Aakre, regionsjef Guttorm Tysnes, samferdselssjef Aud M. Riseng og journalist Jørgen Aune Hagen. Foto: Statens vegvesen, Norges Lastebileier-Forbund, Fotograf Kirsti Hovde

Konferansier: Frida Gunnestad Johansen, Statens vegvesen.

Har du spørsmål du ønsker å stille til deltakerne eller foredragsholderne? Send de gjerne inn på forhånd til fremkommelighet@vegvesen.no. 

I podkasten “Snakk i vei” og episoden “Er vi rigget for en ny Hans?” kan du høre om hvordan Statens vegvesen jobbet for å håndtere ekstremværet.