Statens vegvesen tilbyr hjelp til mor og far før de skal begynne å øvelseskjøre med ungdommene sine.

Informasjonsmøter
Informasjonsmøter om øvelseskjøring. Illustrasjonsfoto: Bård Asle Nordbø, Statens vegvesen

Mange ungdommer ser fram til å kunne ta førerkort på personbil, helst så kjapt som mulig. Før den tid er det viktig man øvelseskjører så mye som mulig med foreldre eller en annen voksen person.

Hjelp til mor og far

Det kan være mange år siden mor eller far har kjørt opp til førerkort og er kanskje litt usikre på hvordan angripe denne utfordringen?  For å gi foreldre og andre voksenpersoner oppdatert kunnskap arrangerer Statens vegvesen informasjonsmøter om øvingskjøring for foreldre over hele landet.

På møtene får du informasjon om ungdom og bilkjøring, opplæring av nye bilførere og hvordan du kan bidra, regler under øvingskjøring og hvordan du kan samarbeide godt med trafikkskolen.

Via lenken, under, kan du melde deg på informasjonsmøtet hos Statens vegvesen lokalt. Skriv inn postnummeret ditt, for eksempel 4005 og du får opp kurstilbudet i Stavanger og omegn. Informasjonsmøte om øvelseskjøring for foreldre | Statens vegvesen

Noen krav før oppstart av øvingskjøringen 

Den kommende bilføreren må ha fullført trafikalt grunnkurs og være fylt 16 år for å kunne øvelseskjøre med personbil.

Voksenpersonen som skal lede øvingskjøringen må være fylt 25 år og må hatt førerkort i samme klasse som øvingskjøringen gjelder, sammenhengende de siste 5 årene.

Bilen må være merket bak med en godt synlig rød L på hvit bakgrunn, må ha et ekstra speil for den som leder øvingskjøringen. Bilen må tilhøre klasse B (tillatt totalvekt max 3500 kg)