Fra i kveld, tirsdag, er det ventet uvanlig mye og kraftig vind. – Unngå å ferdes på vegene i de utsatte områdene, sier Vegtrafikksentralen i Nord-Norge.

Unngå å ferdes på vegene i de utsatte områdene. Utsett heller reisen til senere, særlig hvis du skal kjøre langt. det er budskapet fra Vegtrafikksentralen i Nord-Norge. Illustrasjonsfoto: Kenneth Holm Vestby, Statens vegvesen
Unngå å ferdes på vegene i de utsatte områdene, sier VTS nord. Ill.foto: Statens vegvesen

Det vil bli en utfordrende værsituasjon i de berørte områdene i Nord-Troms og Finnmark. Fra tirsdag kveld melder Meteorologisk institutt om at det vil være spesielle værforhold med uvanlig mye vind, middelvind opp i sterk storm, og lokalt på utsatte steder kan vindkast komme opp i 35-42 meter pr. sekund.

Veger vil bli stengt

- Dette er vær som er langt utenfor det normale også i disse områdene, sier sjefen for Vegtrafikksentralen i Nord-Norge, Siril Veiåker Nilsen.
- Vi vet at en rekke veger kommer til å bli stengt, også hovedveger som E6 gjennom regionen. Og vi må være forberedt på at veger vil være stengt gjennom hele onsdagen og fram til torsdag.

- Skaff deg kunnskap om situasjonen

Hun er tydelig på hva som forventes av trafikantene:
- Publikum må holde seg oppdatert om situasjonen på vegene, dersom de vurderer å reise i det aktuelle området. Bruk vegvesen.no/trafikk og appen Vegvesen trafikk aktivt, det er gode og lett tilgjengelige informasjonskilder. Se også vegvesen.no/fjelloverganger. Unngå å ferdes på vegene i de utsatte områdene. Utsett heller reisen til senere, særlig hvis du skal kjøre langt. Husk at veger kan bli stengt på kort varsel, sier Siril Veiåker Nilsen.