Fra underkjølt regn til snø. Vegvesenet og fylkeskommunene er forberedt på mye variasjon i været de nærmeste dagene, og ber trafikantene være det samme.

Som ansvarlige vegeiere forbereder både Vegvesenet og fylkeskommunene seg så godt som mulig på de ulike scenariene vinterværet de nærmeste dagene kan gi.

Vegvesenet, fylkeskommunene og og entreprenørene har tilgang på værdata og værprognoser, og planlegger vinterdriftstiltak som salting, strøing og brøyting ut fra dette. Ustyret er klart, og vaktlagene er klare.

Vinterværet varierer sterkt de neste dagene, så vær obs, hold deg orientert og vær riktig skodd. Foto: Øystein Skotte, Statens vegvesen
Vinterværet varierer sterkt de neste dagene, så vær obs, hold deg orientert og vær riktig skodd. Foto: Øystein Skotte, Statens vegvesen

Dette ansvaret må du som trafikant ta

Samtidig er det viktig å understreke at dette ikke bare handler om hva Statens vegvesen og fylkeskommunene gjør.

Også den enkelte trafikant har et ansvar.

Ha på vinterdekk, ha ekstra mat, drikke og varme tepper i bilen, og ikke minst:

Vurder om du kan la bilen stå, om dette er en kjøretur du er helt nødt til å ta.

Å ferdes trygt på vegen er en dugnad

Trafikksikkerhet og framkommelighet er et felles ansvar. Statens vegvesen og fylkeskommunene sørger for at vegene er brøytet, strødd og saltet.

Trafikantene har ansvaret for å vise hensyn, tilpasse farten etter forholdene og at bil og dekk tilfredsstiller kravene.

Å ferdes trygt på vegen er en dugnad.

Slik holder du deg oppdatert

Og som alltid oppfordrer Statens vegvesen og fylkene alle trafikanter til å sjekke 175.no eller appen Vegvesen trafikk før de skal ut og reise.

Her finner du som trafikant til enhver tid oppdatert informasjon om forholdene på landets riks-, europa- og fylkesveger.

Det har aldri vært flere muligheter til å holde seg oppdatert om trafikkbildet enn det er i dag.

Vegtrafikksentralene kan svare på spørsmål om framkommelighet på vegnettet. Andre spørsmål kan rettes til Statens vegvesens pressevakt.

Aktuelt for fylke(r): Agder, Innlandet, Møre og Romsdal, Nordland, Oslo, Vestfold og Telemark, Rogaland, Vestland, Viken, Troms og Finnmark, Trøndelag