Snøvær, snøfokk i fjellet og svært sterk vind påvirker trafikken i Sør-Norge det neste døgnet. - Søk trafikkinformasjon, beregn god tid og kjør forsiktig.

Det er budskapet fra Statens vegvesen.

Meteorologisk institutt har sendt ut gule farevarsler om snø for deler av Østlandet, Vestlandet og Møre og Romsdal, og snøfokk i fjellet fra Agder i sør til Trøndelag i nord. For deler av Rogaland og Agder er det sendt oransje farevarsel om svært sterk vind.

Ekstremt kraftige vindkast kan føre til stengte veger i Rogaland og Agder fra torsdag ettermiddag. (Illustrasjon: yr.no)
Ekstremt kraftige vindkast kan føre til stengte veger i Rogaland og Agder fra torsdag ettermiddag. (Illustrasjon: yr.no)

– Både snøværet og hendelser gir utfordrende kjøreforhold og forsinkelser på vegene. Vi oppfordrer alle som skal ut på vegen om å kjøre forsiktig og beregne ekstra reisetid, og eventuelt vurdere om reisen kan utsettes til forholdene bedrer seg, opplyser Vegtrafikksentralen.

Fra torsdag ettermiddag kan ekstremt kraftige vindkast føre til forsinkelser og i verste fall stengte veger i Rogaland og Agder.

– Trafikantene i disse områdene bør følge nøye med på trafikkmeldinger på www.vegvesen.no/trafikk , vurdere om reisen er nødvendig og beregne ekstra tid hvis en må ut å kjøre, oppfordrer Vegtrafikksentralen.

Snøfokk i fjellet kan føre til vanskelige kjøreforhold, kolonnekjøring og i verste fall stengte fjelloverganger, både i Sør-Norge og Nordland.

– Sjekk status for fjellovergangene på www.vegvesen.no/trafikk/fjelloverganger før du legger ut på tur. Her kan både sjekke status og sannsynligheten for at fjelloverganger og andre værutsatte strekninger blir stengt på grunn av uvær, opplyser Vegtrafikksentralen.

På vegvesen.no eller i appen Vegvesen trafikk finner du også trafikkmeldinger, bilder fra webkameraer og informasjon fra værstasjoner langs veien, ferjetider og oversikt over rasteplasser og ladestasjoner.

Vegtrafikksentralen og Vegvesenets entreprenører er forberedt på været, og følger spesielt med på punkter der det kan bli krevende kjøreforhold.

Les farevarslene på yr.no.