Onsdag ettermiddag er det ventet ekstremt kraftige vindkast, store nedbørsmengder og stor skredfare i Nordland, Trøndelag, Nordfjord, Møre og Romsdal.

Dette vil gi uvanlig krevende forhold på veiene. Bruer, veier og fergestrekninger kan bli stengt på kort varsel. Det er fare for løse gjenstander i luften og på veien.

Onsdag ettermiddag er det ventet ekstremt kraftige vindkast, store nedbørsmengder og stor skredfare i Nordland, Trøndelag, Nordfjord, Møre og Romsdal. Dette vil gi uvanlig krevende forhold på veiene. Bildet er fra varsom.no.

Slike naturkrefter rår ingen over, derfor kommer det en kraftig henstilling fra Statens vegvesen:

- Røde farevarsler er sjeldne og skal tas på største alvor, sier Nils Karbø, leder for trafikkstyring og beredskap i Statens vegvesen. Hvis det er én dag du skal vurdere to ganger om du skal ut på veien, så er det i morgen, sier han og oppfordrer trafikantene til å følge med på trafikkmeldingene på vegvesen.no/trafikk.

Verst i Nordland, Trøndelag og Møre og Romsdal

Uværet beveger seg fra Nordfjord og Møre og Romsdal onsdag ved 12 - tiden og nordover mot Trøndelag og Nordland utover ettermiddagen og kvelden.

Nordland: Nordland får det verste været med både nedbør og sterk vind. Regnet kommer natt til onsdag, og vil gi vanskelige kjøreforhold. Regnet gir også fare for større sørpeskred ut i veibanen. Sterk vind fra onsdag ettermiddag og kveld kan også resultere i at veier blir stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen. Forvent kolonnekjøring og/ eller stengte veier.

Nordfjord , Trøndelag, Møre og Romsdal: Vinden kommer for fullt innover områdene i midt- Norge onsdag fra 12 -tiden. Veier og bruer kan bli stengt. Det er fare for objekter i vegbanen.

Vestland: Sterk vind vil gi krevende kjøreforhold, og veier kan bli stengt på kort varsel. Fare for kansellerte ferjeavganger.

Fjellet i sør- Norge: Snøfokk gir redusert sikt, og vanskelige kjøreforhold fordi snøen pakker seg på veien. Det kan bli innført kolonnekjøring, og veier kan bli stengt på kort varsel.

- Hvis du skal reise- beregn god tid, ha fulladet bil og ekstra klær og gjerne drikke i bilen, sier Nils Karbø.

Følg med på trafikkmeldinger hvis du må ut og reise

Statens vegvesen oppfordrer alle til å holde seg oppdatert på www.vegvesen.no/trafikk. Der er det informasjon om stengte veger og oppdatert trafikkinformasjon til enhver tid.