Det er meldt om mye snø og sterk vind det kommende døgnet på Sør- og Østlandet. Det kan gi svært utfordrende kjøreforhold.

Kjør etter forholdene og vær ekstra oppmerksom. Følg med på vær- og føreforhold og hold deg oppdatert på www.vegvesen.no/trafikk, som har oppdatert trafikkinformasjon til enhver tid, oppfordrer Statens vegvesen.

Bilde av brøytebil og snø.
Det er meldt mye snø og sterk vind på Sør- og Østlandet det kommende døgnet. Foto: Øyvind Aske, Statens vegvesen

Meteorologisk institutt varsler mye snø på Sør- og Østlandet med oransje farevarsel fra tirsdag ettermiddag og omtrent et døgn fremover. Det er varslet et lavtrykk som beveger seg raskt over Nordsjøen, som vil medføre snø fra tirsdag ettermiddag og utover natta. Snøfallet blir mest sannsynlig ikke langvarig, men det kan komme betydelige mengder. Samtidig er det varslet en del vind som kan gi snøfokk. Spesielt utsatt er kystnære områder.

Snømengdene kommer først i de sørlige områder i Agder i ettermiddag og vil bevege seg nordover til Telemark, Vestfold og Østfold utover kvelden, natten og morgentimene.

Vi har alle mannskaper ute og klare til å brøyte. Det gjennomføres i tillegg kontroll av tyngre kjøretøy på flere steder i løpet av døgnet.