Værutfordringene fortsetter i nord. Riksveg 80 mellom Fauske og Bodø er stengt ved Kistrand på grunn av sørpeskred.  

Slik ser det ut på rasstedet på riksveg 80 i Nordland. (Foto: Statens vegvesen)
Slik ser det ut på rasstedet på riksveg 80 i Nordland. (Foto: Statens vegvesen)

Helt siden søndag har værforholdene skapt utfordringer for vegtrafikken i Nord-Norge. Mye regn, snøskred og snøskredfare, ising og underkjølt regn har gitt vanskelige kjøreforhold.

Fortsatt mye snø i fjellsida

Mandag kveld ble riksveg 80 mellom Fauske og Bodø stengt ved Kistrand på grunn av oversvømmelse og stor skredfare. Tirsdag morgen gikk sørpeskredet som var ventet. Skredet sperrer hele vegbanen.

- Vegen er helt stengt og vil sannsynligvis være stengt til utpå dagen onsdag. Statens vegvesen gjør en ny vurdering kl. 20.00 tirsdag kveld, men det er fortsatt mye snø igjen i fjellsida så faren for nye skred er stor, sier Håvard Langmo ved Vegtrafikksentralen i Nord-Norge.

Det er skilta omkjøring fra Saltdal til Tverlandet på fv. 812/fv. 17, men omkjøringsvegen er ikke anbefalt for store kjøretøy.

Fjelloverganger på E6 stengt

E6 er stengt både over Saltfjellet og over Kvænangsfjellet. Saltfjellet er stengt på grunn av uvær og vanskelige kjøreforhold, i tillegg til at det pågår berging av vogntog som har sklidd av vegen. Det blir fortløpende vurdert om det kan innføres kolonnekjøring på Saltfjellet.

Kvænangsfjellet er ventet å åpne om kort tid etter å ha vært stengt på grunn av skredfare. Vegen vil stenges igjen tirsdag kl. 23 på grunn av skredfare. Ny vurdering vil da bli gjort onsdag kl. 14.

Sørg for å holde deg oppdatert

- Det er vanskelige kjøreforhold mange steder i Nord-Norge nå, og det vil det være også onsdag. Det er fare for at flere veger i hele landsdelen kan bli steng på kort varsel på grunn av skred eller skredfare. Vi ber trafikantene om å holde seg oppdatert på situasjonen på vegene, på www.175.no, sier Håvard Langmo.