Statens vegvesen ber trafikantene være ekstra oppmerksomme på de som driver oppryddingsarbeid på E18 gjennom Agder.

Været bedrer seg, men det gjenstår fortsatt rydding av hovedveien gjennom fylket.

Jan Tore Hansen
– Være ekstra oppmerksom, oppfordrer fungerende avdelingsdirektør Tore Jan Hansen, Statens vegvesen.

– Vi er i full gang med opprydningsarbeidet. Snø skal fortsatt fjernes og skader skal utbedres. Vær ekstra oppmerksom og vis hensyn til de som driver oppryddingsarbeid, oppfordrer fungerende avdelingsdirektør Tore Jan Hansen i Statens vegvesen.

– Trafikantene bør beregne ekstra reisetid og kjøre forsiktig - hvis de må ut å kjøre, sier  Hansen.

Vind vil fortsatt kunne gi snøfokk og redusert sikt. Det er fortsatt høye brøytekanter noen steder, særlig i kryss. Torsdag og fredag ventes det synkende temperaturer ned mot 15 minusgrader i deler av Agder. Det gjør at det ikke er tilrådelig å bruke vegsalt på E18 i disse områdene.

Takker for tålmodigheten

Det siste døgnet har det vært betydelig mindre trafikk enn normalt på E18. Det har vært til stor hjelp i håndteringen av de vanskelige vær- og føreforholdene.

– Jeg vil takke trafikantene for tålmodigheten og at de har lyttet til politiets og våre oppfordringer om å unngå E18 under uværet, sier Hansen.

 Sjekk trafikkinformasjon

Statens vegvesen oppfordrer trafikantene til å sjekke værvarsler og trafikkmeldinger før de legger ut på tur. – Da er du forberedt, sier Hansen.

På vegvesen.no/trafikk eller i appen Vegvesen trafikk er det også bilder fra webkameraer langs veiene, informasjon fra værstasjoner, og oversikt over rasteplasser og ladestasjoner.

 

Aktuelt for fylke(r): Agder