I store deler av landet blir «Ingunn» erstattet av nytt, krevende vær og uforutsigbare forhold på veiene, fredag og lørdag.

Mye nedbør, varmegrader og vind gjør at faren for snø-, sørpe- og jordskred øker til nest høyeste nivå.

Statens vegvesen advarer trafikantene om at veistrekninger og fjelloverganger kan bli stengt på kort varsel. Følg med på trafikk- og værmeldinger!

Statens vegvesen advarer trafikantene om at veistrekninger og fjelloverganger kan bli stengt på kort varsel. Følg med på trafikk- og værmeldinger. Fra Statens vegvesens webkamera på Hjerkinn torsdag ettermiddag

Stor fare for skred og stengte veier – søk informasjon før du reiser

Rogaland, Vestland, Møre og Romsdal, Trøndelag, Nordland og sørlige Troms blir rammet av det samme uværet. Flere veier er stengt allerede, og det kan bli flere.

- Det blir lokale variasjoner, sier Nils Karbø, leder for trafikkstyring og beredskap i Statens vegvesen, men for store deler av landet blir det uforutsigbart på veien også de nærmeste to døgnene. Vi har satt på ekstra mannskap, men med den store skredfaren og overhengende fare for store skred, kan vi ikke love åpne veier.

- Vi følger situasjonen nøye, sier Karbø, og oppfordrer: Sjekk både vegvesen.no/trafikk og varsom.no før du reiser. Stopp også gjerne underveis og sjekk igjen hvis du skal reise langt, sier han.

Været avtar først mot slutten av helgen

Nedbøren og vinden vil avta mot søndag, og det blir kaldere, men faren for skred ut i veibanen er fortsatt stor. Vegvesenet oppfordrer trafikantene til å vurdere behovet for å reise, og alltid sjekke trafikkmeldinger på vegvesen.no/trafikk før de drar. Der er det informasjon om stengte veger og oppdatert trafikkinformasjon til enhver tid.