Vinterferien byr på vær som preger veien! I Vegvesen trafikk-appen får du opp prosentvis risiko om hundre fjelloverganger og stengingsutsatte strekninger.

Nedbør og vekslende temperaturer gir utfordrende kjøreforhold flere steder i landet – og fare for stengte fjelloverganger.

Biler som passerer hverandre på vinterføre.
Når det er vinter endrer kjøreforholdene seg raskt, og du kan ikke forvente is- og snøfrie veier. Beregn at du må bruke lengre tid om vinteren, og kjør etter forholdene. Foto: Knut Opeide

Både på vegvesen.no/trafikk og i Vegvesen trafikk-appen finner du nå en liste over hundre fjelloverganger og stengingsutsatte strekninger, der du får opp prosentvis risiko for om strekningen blir stengt. Prognosene er basert på historiske stengningsdata og værdata, sammen med gjeldende værprognoser.

I tillegg til risiko for stengning, får du også opp eventuelle trafikkmeldinger for strekningen og bilder fra webkamera der dette er tilgjengelig.

På «Vegvesen trafikk app» kan du:

  • se trafikkmeldinger, webkamera, værstasjoner, rasteplasser, rutetider for ferje og ladeplasser for elbil – og lagre dine favoritter
  • søke opp en rute og få relevant info og varsler for denne
  • få varsler for ditt område, ved å tegne og lagre området i kartet.
  • NYHET: få alle varslene dine lagret i en personlig innboks, slik at du kan gå tilbake å sjekke varsler du har mottatt (lagres i syv dager).

Last ned appen Vegvesen trafikk her:

Last ned Vegvesen trafikk fra App Store

Last ned Vegvesen trafikk fra Google Play