Torsdag kommer vinteren plutselig tilbake i deler av Sør-Norge. Er det minusgrader eller snøvær der du er så er det kun vinterdekk som gjelder, sier VTS.

Snøværet treffer store deler av Sør-Norge, fra Stavanger til svenskegrensa. (Grafikk: Meteorologisk institutt)
Snøværet treffer store deler av Sør-Norge, fra Stavanger til svenskegrensa. (Grafikk: Meteorologisk institutt)

Meteorologisk institutt har sendt ut gult varsel for snø for Agder, deler av Østlandet og Rogaland. Varselet gjelder fra tidlig torsdag morgen og fram til natt til fredag.

Det er ventet rundt 5-25 cm snø, mest i Agder. Nær kysten i Agder og Rogaland kan nedbøren lokalt komme som sludd. I Rogaland og vest i Agder kan snø og sterk vind gi snøfokk.  I fjellet gir redusert sikt mulighet for kolonnekjøring eller stengte veger. 

Beskjeden fra Meteorologisk institutt er klar: Beregn ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Vegtrafikksentralen har samme budskap:
- Er det minusgrader eller snøvær der du er så er det kun vinterdekk som gjelder. Ikke ta sjansen på at det skal gå bra å kjøre på sommerdekk. Tungbiler må være forberedt på å sette på kjetting når føret tilsier det, sier Jørn Jakobsen ved Vegtrafikksentralen øst.

Han understreker at entreprenørene på ingen måte har pakka vekk vinterutstyret sitt enda:
- Våre entreprenører har fortsatt full vinterberedskap, og er forberedt på å håndtere været og snøen som er varsla, sier Jørn Jakobsen.