– Mange stopper på Statens vegvesens rasteplasser i sommer. Forlat rasteplassene rene og pene, slik du selv ønsker å finne dem.

Det sier Jørn Simonsen i Statens vegvesen.

– De aller fleste er flinke til å bidra til å holde rasteplassene ryddige, innbydende og presentable slik vi alle – både Vegvesenet som eier og trafikantene som brukere – ønsker at de skal være, understreker han.

Men så er det dessverre også slik at det finnes noen unntak.

– Og det er disse vi nå forsøker å nå ut til. Vi ber dem om hjelp til å holde rasteplassene i god stand. Forlat dem slik du selv ønsker å finne dem, rett og slett.

– Slik vil vi ha det på våre rasteplasser, sier Jørn Simonsen i Statens vegvesen. Foto: Peer Einar Klungtveit, Statens vegvesen
– Slik vil vi ha det på våre rasteplasser, sier Jørn Simonsen i Statens vegvesen. Foto: Peer Einar Klungtveit, Statens vegvesen

Slik kan du varsle om tilgriste rasteplasser

Både det utvendige, det som møter trafikantene først, og det innvendige (som sanitæranlegg) er viktige for opplevelsen.

Det er søppeldunker på alle rasteplassene. De tømmes jevnlig, og kravet er at det til enhver tid skal være mulig å legge søppel i dem.

– Men selv med sommerlig frekvens på tømming, kan heller ikke våre dyktige og samvittighetsfulle entreprenører være alle plasser til enhver tid. Skulle det være fullt i dunken når du kommer, ta med søppelet ditt til neste plass du stopper. Og ring 175; da kommer du til nærmeste vegtrafikksentral. De vil varsle videre, slik at entreprenør rykker ut så raskt som mulig.

– Nyt sommeren, og la andre gjøre det også

Statens vegvesen håper alle som ferdes langs norske veger i sommer, nyter kjøreturen til fulle.

– Bidra til at også rasteplassene blir en nytelse, til glede for oss alle, avslutter Simonsen.

¤ Hør siste episode av vår podkast Snakk i vei: Dette kan du bruke rasteplassene til.

Vegvesenet og fylkene

Statens vegvesen har ansvar for rasteplassene langs riks- og europaveger.

Fylkeskommunene har ansvar for rasteplassene som ligger langs fylkesveger.

Kontaktperson: Jørn Simonsen, e-post jorn.simonsen@vegvesen.no, telefon 47867530

Aktuelt for fylke(r): Agder, Akershus, Buskerud, Finnmark, Innlandet, Møre og Romsdal, Nordland, Oslo, Rogaland, Telemark, Troms, Troms og Finnmark, Trøndelag, Vestfold, Vestfold og Telemark, Vestland, Viken, Østfold