Artikkelen er fra 2015, og innholdet kan være utdatert.

Statens vegvesen inviterer entreprenørene med på et omfattende informasjonsopplegg om E6 Helgeland sør; først informasjonsmøte på Gardermoen og deretter befaring av flere av parsellene.

Onsdag den 26. august arrangerer Statens vegvesen et informasjonsmøte om vegutviklingskontrakten for E6 Helgeland sør. Møtet finner sted på Radisson Blu, Gardermoen, fra klokken 11:00.

- Vegutviklingskontrakten er ganske ny, både for oss og entreprenørene, og vegen fra kunngjøring til signering er omfattende. Derfor vil vi møte interesserte entreprenører og forklare opplegget i detalj, slik at flest mulig tar del i konkurransen, sier delprosjektleder Herbjørn Andreas Mo.

Konkurransen om milliardprosjektet er lyst ut, og fristen for prekvalifisering er 18. september.

Ukjent kontraktsform                                

Kontraktsformen i sør er den samme som den i nord, og gir entreprenørene ansvar for både prosjektering og bygging av ny E6 fra grensa til Nord-Trøndelag til Korgfjellet. Erfaringene fra delprosjektet i nord er at det blant entreprenørene hersker usikkerhet rundt hvor store ressurser konkurransen binder opp, særlig i dialogfasen.

- Derfor må vi informere godt, og gi svar på alle spørsmål. Dagen etter møtet inviterer vi med oss entreprenørene ut på vegen. Da tar vi for oss parsellene nord om Mosjøen, altså opp mot Korgfjellet, forteller Mo.

Påmeldingsfristen er fredag den 21. august, og påmelding gjøres på epost til .

Aktuelt for fylke(r): Nordland