Artikkelen er fra 2017, og innholdet kan være utdatert.

I neste uke blir E12 øst for Mo i Rana helt stengt ved Raudvatnet. Årsaken er utskifting av en gammel stikkrenne.

- Det er snakk om en stålrenne med en diameter på to meter. Entreprenør Svevia oppdaget nylig at den er i ferd med å ruste opp. Derfor er vi nødt til å skifte den ut nå. Hvis ikke risikerer vi at den kollapser, og med det også vegen, sier prosjektleder Trond Maas Pedersen. 

Ansvaret for drift og vedlikehold av E12 fra Mo i Rana ligger under prosjektet E6 Helgeland nord.

Slik skal arbeidet foregå

Jobben starter allerede mandag kveld, klokken 18. Den første natta, frem til klokken 6 tirsdag morgen, vil det være manuell dirigering gjennom området, og trafikantene må belage seg på noe ventetid.

Den største delen av arbeidet gjøres kvelden og natta etter. E12 er helt stengt fra kl. 20 tirsdag 27. juni til kl. 6 onsdag morgen. 

- Ettersom deler av vegen da vil bli helt fjernet, er det ingen mulighet for gjennomslipp av trafikk. Dessverre finnes det ingen gode omkjøringsmuligheter her; den eneste er via E6 og rv. 73 fra Trofors, sier Maas Pedersen.

Siste arbeidsøkt starter onsdag 28. juni kl. 18 og jobben avsluttes torsdag morgen, kl. 6. Også i det tidsrommet blir det manuell dirigering, og noe ventetid må påregnes.

50 meter veg må bort

Stikkrenna har en overdekning på ca. to meter. For å fjerne den skal entreprenøren grave bort om lag 25 meter av E12 på hver side av renna. Deretter løftes den opp og fjernes, og erstattes med en ny i plast.

- I utgangspunktet er dette en kurant jobb, og det kan være at Svevia blir ferdig før oppsatt tid. Vi åpnet vegen så fort vi er ferdige, men i utgangspunktet må trafikantene altså belage seg på at den er helt stengt fra tirsdags kveld til onsdag morgen klokken seks, sier Maas Pedersen.

Trafikantene oppfordres til å sjekke 175.no for til enhver tid oppdaterte trafikkmeldinger.

Arbeidsplanen

Mandag 26. juni fra kl. 18:00 til tirsdag 27. juni kl. 06:00: Manuell dirigering

Tirsdag 27. juni fra kl. 20:00 til onsdag 28. juni kl. 06:00: Helt stengt

Onsdag 28. juni fra kl. 18:00 til torsdag 29. juni kl. 06:00: Manuell dirigering

E12 er helt stengt ved Raudvatnet fra tirsdag 27. juni kl. 20:00 til onsdag morgen kl. 06:00. I tillegg er det manuell dirigering gjennom området kvelden og natta før og etter. Foto: Visuell kommunikasjon, Statens vegvesen
Aktuelt for fylke(r): Nordland