Artikkelen er fra 2017, og innholdet kan være utdatert.

Statens vegvesen signerte torsdag 9. februar kontrakt med Skanska verdt nærmere 2,9 milliarder kroner.

- Nå gleder vi oss til endelig å komme i gang med byggingen. E6 Helgeland er et svært viktig og etterlengtet prosjekt i regionen. Om bare få år vil trafikantene få en helt ny hverdag på vegen, sier regionvegsjef Torbjørn Naimak i Statens vegvesen.

I neste uke møtes partene for et oppstartsmøte, som innleder en samhandlingsfase på inntil fire uker.

Byggestart denne våren

- Onsdag 15. februar er vi offisielt i gang, og de påfølgende ukene skal vi bruke på å planlegge det videre løpet i prosjektet. Spaden går i jorda i løpet av våren, sier delprosjektleder Steinar Livik i Statens vegvesen.

Kontrakten med Skanska er den største i prosjektet E6 Helgeland, med en verdi på 2,88 milliarder kroner (inkl. mva.). Hele utbyggingen har en kostnadsramme på ca. 6,5 milliarder kroner.

Skanska skal både prosjektere, bygge og utbedre i alt 58 kilometer E6. Kontrakten inkluderer også drift og vedlikehold i hele kontraktsperioden på 15 år.

Konserndirektør Steinar Myhre (foran til venstre) og regionvegsjef Torbjørn Naimak i Statens vegvesen signerte torsdag 9. februar kontrakten for prosjektet E6 Helgeland sør. Bak står administrerende direktør Ståle Rød i Skanska og vegdirektør Terje Moe Gustavsen. Foto: Mark Berger
Aktuelt for fylke(r): Nordland