Artikkelen er fra 2016, og innholdet kan være utdatert.

NGI gjør supplerende undersøkelser etter grunnbruddet i Skamdalen denne helga.

- Vi får en grunnboringsrigg opp fra Trondheim i dag, og NGI skal gjøre nye grunnundersøkelser, sier Bård Nyland, prosjektleder for E6 Helgeland.

Tre husstander ble evakuert etter at det lørdag ble oppdaget bevegelser i grunnen ved Skamdalen. Årsaken til bruddet er en steinfylling som er etablert i forbindelse med byggingen av ny E6. Fyllingen har sunket ned, og presset opp naturlig grunn foran.

Nattevakt på E6

- Mandag kveld startet Hæhre arbeidet med å ta ut en del av steinmassene, for å bedre stabiliteten. Fra natt til tirsdag har vi døgnovervåkning av området, slik at vi kan stenge E6 dersom vi ser nye bevegelser. Vi tror ikke det blir nødvendig, men ønsker å være på den sikre siden, sier Nyland.

De evakuerte beboerne ble lørdag kveld innsjekket på hotell, og der bor de fortsatt. Inntil området er vurdert som stabilt frarådes de å overnatte hjemme.

- En ny vurdering skjer tidligst onsdag, sier Bård Nyland.

Vekten av steinmassene til høyre i bildet har presset terrenget opp i området foran. Last ned flere bilder i margen til høyre i saken. Foto: Alf-Tore Angelsen
Aktuelt for fylke(r): Nordland