Artikkelen er fra 2017, og innholdet kan være utdatert.

I neste uke blir E6 mellom Mo i Rana og Røssvoll stengt for gjennomkjøring, på grunn av frakt av bruelementer.

Nye Langvassåga bru ved Røssvoll skal settes sammen av seks ferdigbygde elementer. Disse skal fraktes til anlegget over de neste ukene.

De første to transportene skjer natt til tirsdag 5. og torsdag 7. september. E6 vil være helt stengt i tidsrommet 00:00-03:00.

- Disse bruelementene er like brede som E6, og derfor må vegen være stengt mens Hæhre jobber. Transporten vil skje med ledebil, med assistanse fra politiet, forteller delprosjektleder Trond Maas Pedersen i Statens vegvesen.

Omkjøring for lette kjøretøy

Lette kjøretøy kan velge å kjøre om E12, fv. 352 og fv. 356 mellom Mo i Rana og Skonseng. For tunge kjøretøy er det ingen omkjøring i perioden transporten pågår.

- Vi har beregnet at dette vil ta opptil tre timer, men blir vi ferdig tidligere åpner vi også vegen. Vi har trafikkdirigenter i begge ender av strekningen, som sørger for god informasjon til trafikantene, sier Maas Pedersen.

Dato og tidspunkt for frakt av de resterende elementene er ikke besluttet ennå, men samtlige skal være transportert til anlegget innen utgangen av oktober.

Oppdatert trafikkinformasjon finner du på 175.no.

Nye E6 skal gå på en ny bru over Langvassåga og gjennom en ca. 620 meter lang tunnel. Foto: Aas-Jakobsen / Hæhre / Statens vegvesen
© NVDB, Geovekst, kommunene og Open Street Map contributors (utenfor Norge)
Aktuelt for fylke(r): Nordland