Artikkelen er fra 2020, og innholdet kan være utdatert.

Åpningen av den nye Tana bru var en kulturell opplevelse av de sjeldne i forbindelse med en veiåpning.

Åpningen av den nye spektakulære Tana bru ble feiret med kulturelle innslag av norske og samiske artister, og det ble en magisk åpning. Vegvesenet og entreprenørene fikk ros fra lokalbefolkningen og offisielle gjester.

Det er vårt vegvesen

– Tanaelva har fått et nytt smykke, og vi i Øst-Finnmark har fått et nytt landemerke som vil vekke oppsikt langt utover både fylket og landet. Statens vegvesen er vårt vegvesen. Nå er det viktig at etaten beholder et robust fagmiljø, slik at de kan fortsette å bygge fremtidige prosjekter her nord, sa Tana-ordfører Helga Pedersen.  

Hun la vekt på hva en ny bru vil bety for næringslivet og befolkningen i hele Nord Norge, og ordføreren takket arbeiderne for en strålende jobb. Også Fylkesmannen for Troms og Finnmark la vekt på hvilken betydning bruen har for landsdelen.

Et stort kunstverk

– Det skal være liv laga – også for oss i Nord Norge. Vi har fått et flott nytt landemerke – et stort kunstverk og stor ingeniørkunst, sa Elisabeth Vik Aspaker.

Statssekretær Ingelin Noresjø fikk æren av å klippe snoren, og de første bilene kjørte over bruen som er inspirert av samisk kultur. Fremst kjørte en av de eldste vegvesen-bilene – en Chevrolet lastebil med vegvesen logo, som siden den gang har blitt fornyet mange ganger.


Se flere bilder av Tana bru i denne artikkelen

Aktuelt for fylke(r): Troms og Finnmark