Artikkelen er fra 2015, og innholdet kan være utdatert.

Hålogalandsvegen har startet arbeidet med reguleringsplanen, og starter allerede denne uken med å ha møter med alle involverte kommuner.

Tidligere denne uken ble det varslet oppstart av reguleringsplanleggingen i forbindelse med vegprosjektet Hålogalandsvegen. For å sikre rask fremdrift i planleggingen er det tidligere vedtatt at denne planen skal behandles som en statlig plan.

Stor vekt på medvirkning
Statlig plan innebærer at vedtaksmyndigheten overføres fra kommunene til staten, men at planarbeidet ellers følger samme behandlingsregler som for en «vanlig» kommunal planlegging.

- Formelt sett gir ikke statlig plan mulighet for at kommuner, sektormyndigheter og andre interessenter kan komme med innsigelser til planen. Dermed er det veldig viktig for staten at vi som planlegger vegprosjektet legger stor vekt på medvirkning og at vi gjør det som er praktisk mulig for å sikre at alle relevante innspill og meninger belyses i planarbeidet, sier Reidar Johansen, prosjektleder i Statens vegvesen.

Samarbeid med kommunene
Vegprosjektet er helt avhengig av et særlig godt samarbeid med alle de syv kommunene som berøres av prosjektet, og har hele tiden vektlagt dette i prosessen. Dette videreføres nå som reguleringsplanleggingen er satt i gang, og i tur og orden skal det holdes møte med alle kommunene:

  • Evenes 22. oktober
  • Tjeldsund 23. oktober
  • Skånland 23. oktober
  • Sortland 23. oktober
  • Lødingen 26. oktober
  • Harstad 27. oktober
  • Kvæfjord 28. oktober

Husk å gi innspill innen 30. november
I forbindelse med at det er varslet oppstart av reguleringsplanleggingen er det viktig at alle som har synspunkter, ønsker å gi innspill og komme med relevante opplysninger – gjør dette innen 30. november 2015.

Åpent møte sommer/høst 2016
Når vi har laget et utkast til reguleringsplan, kommer vi til å arrangere et åpent møte der vi presenterer planutkastet før planen blir gjort ferdig og lagt ut til offentlig ettersyn. Dette blir annonsert i aviser og ved oppslag sommer/høst 2016.

Syv kommuner og to fylkeskommuner - prosjektet strekker seg over et stort område.
Aktuelt for fylke(r): Nordland, Troms og Finnmark