Statens vegvesen går nye veier for å hjelpe de myke trafikantene. En billedkunstner og en gruppe engasjerte ungdommer bruker sterke virkemidler for å fortelle politikere at det trengs bedre tiltak.

– Vi gjør det fordi vi vil gi et signal til politikerne om at de må ta hensyn til myke trafikanter. Vi blir ikke sett og det er flere farlige kryss i Kristiansand hvor veldig mange kan risikere å bli påkjørt, sier leder i Kristiansand ungdomsutvalg, Caroline Nguyen.

Fra januar til november i år har 26 myke trafikanter blitt drept i trafikkulykker i Norge og 124 hardt skadet. Det mener ungdommene, Caroline Nguyen og Lucas Didrik Haugeberg, fra Kristiansand ungdomsutvalg er alt for mange, og krever bedre tilrettelegging snarest.

Det er billedkunstneren Roald Andersen d.y. som har engasjert ungdommene. Han er leid inn i samfunnsseksjonen til Statens vegvesen, for å komme med nye innspill og tanker rundt samfunnsarbeidet.

– Han utfordret oss på å la ungdommene utvikle sitt eget utrykk og sine egne innspill til oss, i stede for at vi presser dem inn i vår form som passer oss. Så han Andersen har fått frie tøyler med arbeid mot ungdom slik at de fikk gitt sitt eget utrykk til politikerne, sier prosjektleder for KVU Kristiansand Gunnar Ridderstöm.

Les og se mer på nrk.no: Vil bedre myke trafikanters hverdag

Aktuelt for fylke(r): Agder