Mandag 27. mai presenterte Statens vegvesen sist nytt om Ring 1-prosjektet i digitalt informasjonsmøte.

 

Gikk du glipp av digitalt informasjonsmøte om Ring 1-prosjektet den 27. mai? Fortvil ikke, her kan du se sendingen i sin helhet i opptak.
Gikk du glipp av digitalt informasjonsmøte om Ring 1-prosjektet den 27. mai? Fortvil ikke, her kan du se sendingen i sin helhet i opptak. Illustrasjon: Skjermdump Youtube. Ill. Statens vegvesen

Her kan du se møtet i opptak.

Statens vegvesen gjennomførte informasjonsmøtet sammen med Bymiljøetaten i Oslo kommune og Ruter. Alle tre holdt korte presentasjoner før vi besvarte innsendte spørsmål fra de som fulgte sendingen. Vi mottok en rekke spørsmål om alt fra tilrettelegging for syklister, kryssingen av Pilestredet via Universitetsgaten til elbilforbud og hvorfor vi ikke bare kan stenge tunnelene permanent.

Ring 1 stenger mellom Oslo spektrum i øst og St. Olavsgate i vest den 1. juli. Vegstrekningen holdes stengt i tre år mens tunnelarbeidene pågår. Engasjementet har vært stort fra naboer i sentrum, men også fra nabokommuner i forbindelse med at vi og Oslo kommune stenger kollektivfeltet for el-biler

Hammersborgtunnelen skal senkes åtte meter ned i bakken og bygges om som del av terrorsikringen av landets nye regjeringskvartal. Vaterlandstunnelen skal oppgraderes i tråd med ny tunnelsikkerhetsforskrift.

Ring 1 må helstenges i tre år i motsetning til andre tunnoppgraderinger der har vært mulig å bruke vegen med redusert kapasitet gjennom anleggsperioden.

Aktuelt for fylke(r): Oslo