Midlertidig elbilforbud i kollektivfeltene har ført til lengre køer på E18 vestfra inn mot Oslo. Men ikke på E6 og Rv4.

Samferdselsminister Jon Ivar Nygård i Stortingets spørretime. Nygård svarte ut kritikk rundt økte køer inn mot Oslo vestfra på E18
Samferdselsminister Jon Ivar Nygård i Stortingets spørretime. Nygård svarte ut kritikk rundt økte køer inn mot Oslo vestfra på E18 Foto: Skjermdump fra Stortinget.no

Det er helt nødvendig å redusere trafikken inn mot Oslo. De trafikkreduserende tiltakene fases inn over tid slik at de får tid til å sette seg og trafikantene får tid til å tilpasse seg nye reiserutiner før Ring 1 stenger 1. juli.

Om mange nok av de som har et valg, velger å la bilen stå vil stengingen av Ring 1 gå bra, sa samferdselsminister Jon Ivar Nygård i Stortingets spørretime 29. mai.

Statens vegvesen innførte midlertidig elbilforbud i kollektivfeltene i Oslo og Akershus den 6. mai. Elbilforbudet er ett av flere tiltak som innføres for å redusere den totale biltrafikken inn mot Oslo. Det er helt nødvendig å redusere biltrafikken for å unngå trafikkaos når Ring 1 stenger 1. juli.

Vi er alle avhengige av at flest mulig lar bilen stå slik at de som ikke har et valg kan kjøre og at vi på den måten unngår trafikkaos på vegnettet i og rundt Oslo fra 1. juli, sa Nygård.

Se Video fra Stortingets spørretime der Samferdselsminister Jon Ivar Nygård svarer ut kritikk rundt økte køer på E18 vestfra etter at elbilforbudet ble innført. 

Ring 1-saken omtales fra ca 2:21:40 til 2:28:34.

Aktuelt for fylke(r): Oslo