Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Trakk det lengste strået og fikk jobben. Nå blir det rundkjøring i Veenskrysset.

Dronefoto av Veenskrysset før ombygging
Dronefoto av Veenskrysset før ombygging Foto: Erik Larsstuen

I konkurranse med tre andre var det altså Dobloug entreprenør AS som vant konkurransen om å bygge om Veenskrysset i Løten til rundkjøring.

Bilde av Brede Løvlien byggeleder
Brede Løvlien, byggeleder Foto: Erik Larsstuen

Byggeleder Brede Løvlien uttalte ifb med tilbudsåpningen at det er gledelig å se fire jevnstore entreprenører med så like priser. -det betyr at vi treffer markedet godt, sa Løvlien.

Veenskrysset i Løten er ett av flere sidevegstiltak til vegprosjektet Rv. 3/25 Løten – Elverum. Krysset er planlagt bygget om til rundkjøring. I tillegg skal det bygges ny bru over elva Vingerjessa. Det skal legges ned nye rør i bakken og en støyskjerm skal tas ned og erstattes med en ny.

 

Entreprenøren rigger seg til i disse dager. Deretter blir det anlegg frem til oktober/ november.

Prosjektleder, Arne Meland
Prosjektleder, Arne Meland Foto: Erik Larsstuen

Onsdag 23. februar møttes entreprenør og byggherre til kontraktssignering og samhandlingsmøte i Løten og på Teams. -Samhandlingen markerer starten på anleggsperioden, og har som mål å legge grunnlaget for en felles forståelse av arbeidene og et godt samarbeid sier prosjektleder, Arne Meland.

Kartillustrasjon av rundkjøring i veenskrysset
I månedsskiftet oktober/ november er Vennskrysset slik vi kjenner det i dag, bygget om til rundkjøring. Foto: Visuell kommunikasjon Statens vegvesen

 

Les også

Fire vil bygge rundkjøring

Aktuelt for fylke(r): Innlandet