Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Statens vegvesen håper på bred interesse, når de nå legger ut konkurransen om å bygge tre kilometer ny rv. 3 i Tynset og ny bru over Tunna.

Kart rv. 3 Tunna bru
Kart rv. 3 Tunna bru Foto: Statens vegvesen

Etter at Statens vegvesen måtte avlyse forrige konkurranse, har vi jobbet på spreng med å få på plass et revidert konkurransegrunnlag klart for markedet. Nå skjer det!

Fredag 5. november legges konkurransegrunnlaget for prosjektet rv. 3 Tunna bru ut i markedet. Det skal bygges 3 km ny rv. 3 og 110 meter ny Tunna bru mellom Kvikne og Tynset i Østerdalen i Innlandet.

En 3D-modell av nye Tunna bru.
En 3D-modell av nye Tunna bru. Foto: Illustrasjon: Statens vegvesen

 

Seks entreprenører i forrige runde

-Det er alltid spennende å se hvordan en kontrakt slår ut i markedet. Nå er det ikke mer enn ca. to uker siden vi måtte avlyse forrige konkurranse, så vi håper selvsagt på å se igjen navnene fra forrige runde, og kanskje et par til, sier byggeleder Stig Johansen.

Bilde av byggeleder for prosjektet rv. 3 Tunna bru, Stig Johansen
Byggeleder rv. 3 Tunna bru, Stig Johansen Foto: Erik Larsstuen

Prosessen videre

Det første som skjer er tilbudskonferanse på Elverum i neste uke. Her kan alle entreprenørene som er interessert i prosjektet møte og få en orientering om konkurransen og prosjektet som helhet. Deretter har entreprenørene tiden frem til 3. desember på levere forespørsel om deltagelse i konkurransen. Resten av desember vil vi bruke på å gjennomgå alle forespørslene og velge ut de tre best kvalifiserte som blir med videre i konkurransen. Utvelgelsen blir offentliggjort i januar. Dersom alt går etter planen, vil vi signere kontrakt og starte anleggsarbeidet før sommerferien 2022.

Aktuelt for fylke(r): Innlandet