Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Vegarbeidene på rv. 52 på høyfjellet i Hemsedal forstyrres av biltrafikk som ikke respekterer nedsatt fartsgrense til 50 km/t.

vegarbeider lang veg på høyfjellet
Det pågår omfattende vegarbeider med fresegate på rv. 52 Hemsedalsfjellet. Det krever nedsatt fartsgrense. Foto: Bjørn Kåre Ifarnes

Anlegg Øst Entreprenør bygger fire kilometer fresegate for Statens vegvesen fra Vestland grense og østover mot Bjøberg i Hemsedal. Arbeidene pågår tett på riksvegen og farten er derfor skiltet ned til 50 km/t.

– Det er det dessverre mange som ikke tar hensyn til, forteller byggeleder i Statens vegvesen, Bjørn Kåre Ifarnes. Han forstår entreprenørens bekymring for sine medarbeideres sikkerhet i dette viktige arbeidet.

hektisk vegarbeid i høyfjellet høsten 2022
Det pågår arbeid tett på rv. 52 over en strekning på fire kilometer på Hemsedalsfjellet. Foto: Kjell Wold

Skiltet 50 km/t

Mange bilførere både på tungbil og personbil tar ikke tilstrekkelig hensyn til det arbeidet som pågår. Derfor kommer både Statens vegvesen og Anlegg Øst Entreprenør med en innstendig oppfordring til trafikantene på rv. 52 over Hemsedalsfjellet om å ta hensyn til vegarbeidet som pågår og senke farten etter gjeldende skilting.

nedsatt hastighet på høyfjellsveg på grunn av vegarbeid
Nedsatt farstgrense til 50 km/t på Hemsedalsfjellet på grunn av veiarbeid. Foto: Kjell Wold
Aktuelt for fylke(r): Viken