Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Arbeidene med å utvide og forlenge kolonneplassen på Bjøberg pågår for fullt, og den kan brukes også denne vinteren.

mann ved veg som utvides i fjellet
Byggeleder i Statens vegvesen Bjørn Kåre Ifarnes forsikrer at kolonneplassen på rv. 52 ved Bjøberg i Hemsedal også kan brukes til vinteren selv om arbeidene med utvidelse og forlengelse ikke blir ferdig før neste år. (Foto: Kjell Wold)

-Anlegg Øst Entreprenør fordobler lengden på oppstillingsplassen for kolonnekjøring over Hemsedalfjellet mot vest fra snaue 200 til nesten 400 meter. Selv om arbeidene med plassen ved Bjøberg ikke blir helt ferdig før neste år, skal området for biloppstilling kunne brukes som før også kommende vinter, forteller byggeleder i Statens vegvesen Bjørn Kåre Ifarnes.

Så langt har høsten 2022 vært gunstig for anleggsarbeidene på rv. 52 i Hemsedal både på fjellet og nede i dalen. Den første snøen som kom i høyfjellet er nesten borte igjen denne uka etter noen dager med mildvær.

arbeider med utvidelse av kolonneplass
Viktig for regulariteten og framkommeligheten at kolonneplassen ved Bjøberg blir utvidet. (Foto: Kjell Wold)

Pause når vinteren fester grepet

Vegarbeidene både ved Vestland grense og på Bjøberg fortsetter helt fram til vinter og kulde gjør det umulig å fortsette, er Statens vegvesen og entreprenøren Anlegg Øst samstemte om. Og det ser foreløpig ut til å kunne bli en stund ennå.

Når arbeidene både med fresegata i høyfjellet og kolonneplassen ved Bjøberg er helt ferdig i 2023, skal det fra neste vinter av kunne bedre både framkommeligheten, regulariteten og trafikksikkerheten på rv. 52, som er en av de viktigste vegforbindelsene mellom Øst- og Vestlandet.

Aktuelt for fylke(r): Viken