Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Statens vegvesen har signert kontrakt med konsulentfirmaet Efla på arbeidet med reguleringsplanen for strekningen Lindelien-Kittilsviki på rv. 7 i Flå.

bilde av veg og navneskilt på kjent gård
Fra Lindelien i Flå og omlag 8,5 km til Gulsvik starter nå arbeidet med reguleringsplan form denne strekningen av rv. 7 i Hallingdal. (Foto: Kjell Wold)

-Målet med dette arbeidet er å få et planvedtak på denne etappen i løpet av 2023, forteller prosjektleder Knut Erik Skogen i Statens vegvesen.

Reguleringsplanen for strekningen Ørgenvika-Lindelien i Krødsherad og Flå ble vedtatt i Krødsherad og Flå kommune våren 2021.

Vurderer ett eller to byggetrinn

Strekningen Ørgenvika-Lindelien er på om lag fire kilometer. Strekningen Lindelien-Kittilsviki i Flå er litt over åtte kilometer.

bilde av tunnel og veg
Kittilsviki ligger nær nordenden av Krøderen og ved det kjente landemerket Hallingporten rett vest for Gulsvik. (Foto: Kjell Wold)

-Rv. 7 på strekningen Ørgenvika- Lindelien- Kittilsviki, med pågående planlegging for reguleringsvedtak Lindelien- Kittilsviki, kan bli gjennomført i èn sammenhengende eller todelt første byggetrinn, forteller Knut Erik Skogen.

Aktuelt for fylke(r): Viken