Har du importert eller kjøpt et kjøretøy som ikke er førstegangsregistrert i Norge, må du først godkjenne eierskap før det kan registreres.

Godkjenn eierskap Logg inn

Når et kjøretøy skal førstegangsregistreres i Norge, må du som eier godkjenne eierskapet. De fleste førstegangsregistreringer av kjøretøy skjer via forhandler, men kan også gjøres på en trafikkstasjon. 

Slik gjør du det

Når forhandler eller Statens vegvesen starter førstegangsregistrering vil du som eier motta en SMS eller e-post fra oss, hvor vi ber deg om å godkjenne eierskapet. Samtidig vil også kjøretøyet legges til i kjøretøyoversikten på Din side.

Husk at eventuell medeier også må godkjenne eierskapet for at registreringen skal kunne gjennomføres. 

Når du har godkjent eierskapet og vilkårene for registreringen er oppfylt, kan forhandler eller Statens vegvesen fullføre registreringen av kjøretøyet. 

Hvem kan bruke tjenesten? 

For å logge inn må du ha norsk fødselsnummer eller D-nummer. Tjenesten kan brukes av både privatpersoner og bedrifter. For å kunne bruke tjenesten på vegne av en bedrift, må du ha rettigheter i Altinn.

Godkjenn eierskap på en trafikkstasjon 

Du kan også godkjenne eierskapet ved oppmøte på en trafikkstasjon. Har registreringen allerede startet hos en forhandler, må du fylle ut og signere et skjema som bekrefter hvem som eier kjøretøyet første gangen det blir registrert. På trafikkstasjonen må du vise gyldig legitimasjon og godkjenne eierskapet. 

Vi anbefaler at du bruker vår digitale tjeneste for å godkjenne eierskap. Har du ikke mulighet til å benytte digital tjeneste kan du bestille time på en av våre trafikkstasjoner.

Bestill time hvis du vil godkjenne eierskapet på en trafikkstasjon, så slipper du å vente.

Sist oppdatert: