Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Tirsdag 5. april presenteres de fire første programmene. Temaer blant annet påskeutfart, skredberedskap og bilmekking.

Frida Gunnestad Johansen og Øystein Skotte er programledere for Vegvesenets nye podkast.
Frida Gunnestad Johansen og Øystein Skotte er programledere for Vegvesenets nye podkast. Foto: Henriette E. Busterud

– Det er mye å fortelle om fra Statens vegvesen. Vi er en stor etat som er i kontakt med folks liv på svært mange områder. Dette ønsker vi å formidle til lytterne av podkasten, sier programlederne Frida Gunnestad Johansen og Øystein Skotte. Podkasten har fått det talende navnet «Snakk i vei».

– Det blir stor variasjon i innholdet i de ulike episodene. Vi er først og fremst opptatt av å fortelle historier og gi informasjon som folk kan ha nytte av, sier programlederne.

Blant temaene i de episodene som ligger ute fra starten er tips og råd i forbindelse med påskeutfarten, skredsikkerhet og skredberedskap, kontroll av utenlandske vogntog på norske veier, og bilmekking – hva du har lov til å reparere på din egen bil.

Podkasten publiseres på vegvesen.no, men er også å finne på steder som Spotify, Apple podcast, og andre steder der folk gjerne lytter på podkast.

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland er spent på mottakelsen av den nye podkasten.

– Statens vegvesen berører livene til nesten alle nordmenn – nesten hver eneste dag. Vi er jo alle trafikanter, på et eller annet vis, sier Dahl Hovland.

– Det blir spennende å se hva både vi og trafikantene kan få ut av dette.