Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Statens vegvesen oppfordrer til å tørre å «være litt kylling i påsketrafikken» og håper på null drepte og hardt skadde i årets påsketrafikk.

Rekordmange skal tilbringe påsken hjemme i Norge i år og det betyr stor trafikk på de norske veiene.  Hvert år går det menneskeliv tapt i påsketrafikken og statistikk viser også at det er for mange hardt skadde.

– Vi går for nullen i årets påsketrafikk. Statens vegvesen vil at du skal tørre å «være litt kylling i påsketrafikken», sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.

Med det oppfordrer hun bilistene til å senke farten.

– Du skal kanskje på norgesferie, på hytta, til svigerfamilien, til venninnegjengen. Husk at du også skal hjem igjen, sier Dahl Hovland.

Vegdirektøren kommer med noen konkrete tips til hvordan du kan være en god sjåfør i påsketrafikken.

– Tilpass farten etter vær- og føreforholdene, bruk bilbelte, kjør rusfritt, pakk bilen riktig, planlegg turen din og ha oppmerksomheten på veien.

Flere skal over fjellet i påsken og det kan være krevende strekninger.

– Både fordi kjøreforholdene kan være utfordrende og fordi du som sjåfør kanskje ikke kjører der så ofte. Så planlegg reisen din godt og pakk både varme klær, mat og god tid i påskebagasjen, oppfordrer vegdirektøren.

Påskeutfart og gode råd for hvordan du kan være en god påskesjåfør er også tema i den splitter nye podkasten til Statens vegvesen «Snakk i vei».

Få siste trafikkinformasjon for fjelloverganger og værutsatte veier på vegvesen.no/fjelloverganger. Få all informasjon du trenger på SMS ved å abonnere på veitrafikkmeldinger.