Artikkelen er over to år gammel, og innholdet kan være utdatert.

De aller fleste av Vegvesenets tjenester er oppe igjen etter en omfattende teknisk feil som rammet Vegvesenets publikumstjenester torsdag morgen.

Publikum kan fortsatt oppleve noe treghet på noen av tjenestene.

Arbeid med å tilbakeføre data og å verifisere IT-løsninger har pågått gjennom hele natten til 1. april, og prioriterte systemer har blitt verifisert fortløpende.

– De fleste av systemene med betydning for publikumstjenestene våre er nå oppe igjen eller i ferd med å komme opp. Det er fortsatt noe ustabilitet på registrering av kjøretøy, forklarer divisjonsdirektør for IT i Statens vegvesen, Lars Kalfoss.

Vegvesenet jobber fortsatt på med å få alle tjenestene til å fungere som normalt igjen etter teknisk feil som rammet mange av Vegvesenets systemer i går.

– Vi får nå sendt ut trafikkmeldinger som normalt, og Veitrafikksentralene melder om at de i all hovedsak er ajour med å oppdatere trafikkmeldinger som skulle vært publisert torsdag. Det betyr at karttjenesten på vegvesen.no/trafikk og 175.no i det store og hele er oppdatert, med noen få unntak, sier Kalfoss.

Selvbetjeningsløsningene på vegvesen.no fungerer som normalt igjen, og våre trafikkstasjoner kan utføre de aller fleste publikumstjenester som vanlig.

– Vi har tro på at registrering av kjøretøy straks vil fungere som normalt igjen om kort tid, sier Kalfoss.

Statens vegvesen beklager ulempene dette har medført.