Artikkelen er over ett år gammel, og innholdet kan være utdatert.

Statens vegvesen ønsker velkommen til Brukonferansen, 12. og 13. oktober på Radisson Blu Scandinavia i Oslo.

– Brukonferansen i år vil handle om aktuelle bruprosjekter i Norge. Deltakerne kan glede seg til å høre innlegg om prosjekter fra nord til sør, sier Mathias Egeland Eidem, sjefingeniør i Statens vegvesen.

Norges viktigste brufaglige arena

Foto av Flåbrua i Geiranger
På Brukonferansen vil du få innblikk i mange spennende pågående bruprosjekter, blant annet Flåbrua i Geiranger. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune

– Brukonferansen er en faglig møteplass for alle som jobber med, studerer, eller interesserer seg for brufaget. I år vil det bli det igjen bli mulighet for firma å ha stands i foajeen, og det blir felles middag onsdag kveld, så dette er blir en fin anledning til å treffe igjen kjentfolk og knytte nye bransjekontakter, poengterer han.

Egeland Eidem røper at det blir mange spennende foredrag å glede seg til.

– Vi gleder oss til å ta imot deltakerne på årets konferanse, hjertelig velkommen, avslutter han.  

Smakebiter fra programmet

Statens vegvesen, fylkeskommunene, Nye Veier AS og Bane NOR vil gi en orientering om pågående og kommende bruprosjekter.  I år vil også to forskere fra OsloMET holde hvert sitt spennende innlegg.

I tillegg vil det bli et dypdykk inn i brufaglige tema knyttet til pågående prosjekter, her er noen smakebiter på bruer deltakerne vil få lære mer om:

Julsundbrua

Brua over Julsundet vil bli Europas lengste med en totallengde på over 2 kilometer,  med et hovedspenn på 1 625 m.

Flåbrua i Geiranger

Møre og Romsdal fylkeskommune har forsterket Flåbrua på fylkesvei 63. Flåbrua er en 7,4 meter lang «fredet» steinhvelvsbru fra 1880 og har en overbygning fra 1959. Brua er i daglig bruk på den populære turistveien opp fra Geirangerfjorden.

Mer om Flåbrua i artikkelen 140 år gamle steinkvelvsbruar i Geiranger skal forsterkast (mrfylke.no).

Minnevika jernbanebru

Minnevika jernbanebru (836 meter) er en bru under bygging på Dovrebanen over Minnesund mellom Eidsvoll og Hamar. Brua skal være ferdig høsten 2023 og vil bli den lengste jernbanebrua i Norge. Brua vil ha en høyde på 15 meter, slik at Skibladner kan seile under den.

Praktisk informasjon

Tid:  onsdag 12. oktober (fra kl. 09) og torsdag 13. oktober (fra kl. 08:30)

Sted:  Radisson Blu Scandinavia (Holbergs gate 30, 0166 Oslo)

Påmelding:  Student? Vi tilbyr et begrenset antall studentplasser til sterkt redusert pris, kryss av i påmeldingsskjemaet dersom du er student.

Dersom du ønsker å ha stand på konferansen kan du også melde deg på via påmeldingsskjemaet.